Gemini HR

Változó trendek vs. szilárd alapértékek

Czine Tamás

A Gemini HR sikertörténete – A kezdetek 2. rész

Egy állandóan viharos tengeren csak, akkor nem borul fel a hajónk, ha azt olyan erős lánc köti a talajhoz, amely eltéphetetlen.

Az üzleti élet és a HR szakma elmúlt 10 éve talán túlzás nélkül hasonlítható egy állandóan és nagyon is hullámzó tengerhez. Ilyen körülmények között a rugalmasság mellett csak az maradhat fenn, aki hosszútávra tervez és sziklaszilárd alapelvei vannak.

Fülöp Rózsa ügyvezető: „Folyamatosan változtak és változnak az igények a megrendelői tehát, a munkáltató és a munkavállalói oldalról is. A partnerek szempontjából kettévált az igény. Mi mégis tudtunk segíteni mind a két oldalnak, hogy elérjék üzletei céljaikat vagy új motivációt kapjanak.”

A multi munkaerő vagy minősített munkaerőkölcsönző cégek, akik a külföldi munkavállalókat hozzák be hazánkba, manapság leginkább Indonéziából, a Fülöp-szigetekről. Úgymond a „tömeges mozgatásban” vannak jelen. Ez teljesen normális, hiszen vannak nagy multicégek, amelyeknek akár 100-200 fő, vagy még nagyobb számú munkaerő közvetítésére vagy kölcsönzésére van szükségük rövid időn belül. A minősített munkaerő kölcsönzők erre rendezkedtek be és ezt a feladatot jó színvonalon végzik. 

A Gemini HR egy közepes méretű munkaerőkölcsönző társaság. Kiválóan lefedi a nem multinacionális méretű, de mégis nagyobb KKV cégek igényeit, amelyeknek egyszerre 10-50 fős munkaerő igényük van és kifejezetten magyar, minőségi főleg kékgalléros munkavállalókat keresnek.

Fülöp Csilla ügyvezető: „Ők a mi ideális partnereink. Az ő értékrendjük és működési alapelveik állnak hozzánk a legközelebb. Azt tapasztaljuk, hogy ezt a létszámot Magyarországon könnyebben be lehet tölteni, mint gondolnánk. Ehhez kell természetesen a partnerünk rugalmassága, illetve a mi, elmúlt 10 évben, a versenyszférában érdekelt cégek körében gyűjtött rengeteg tapasztalatunk. Erre specializálódott a Gemini HR-t. Mára elmondhatjuk, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolunk partnereinkkel, és nagyszerű visszajelzéseket kapunk. A rugalmasság és a gyors reagálás, amit rendszeresen kiemelnek, amikor minket értékelnek.”

A legjobb eredményt a többi közt logisztikai például targoncavezető, raktáros vagy épp kereskedelmi területeken: árufeltöltő és pénztárosok keresésében érték el.

Ha jelenleg kék galléros pozícióban munkaerőhiánya van kattintson ide https://geminihr.hu/cegeknek/

vagy keresse a Gemini HR munkatársait az alábbi elérhetőségeken.

Telefonon: 06 30 452 77 80

E-mailben: info@geminihr.hu

Folytatjuk!

Megosztás:

Hasonló cikkek

Czine Tamás

Megtalálni és megtartani

Fluktuációs körkép 2023-ban Mire figyeljünk, ha szeretnénk megtartani egy nehezen megtalált, új munkatársat, hogyan segíthetjük az ő beilleszkedését, ezáltal cégünk hatékonyságát? Melyek voltak a 2023-as

Czine Tamás

Szívvel lélekkel a szakmáért és az ügyfelekért

A Gemini HR sikertörténete – A kezdetek Egymás támogatása és segítése, ez volt az egyik legfőbb motiváció, amely közös cégük megszületéséhez vezetett. Ikertestvérekként mindig, mindenhol