Gemini HR

Szívvel lélekkel a szakmáért és az ügyfelekért

Czine Tamás

A Gemini HR sikertörténete – A kezdetek

Egymás támogatása és segítése, ez volt az egyik legfőbb motiváció, amely közös cégük megszületéséhez vezetett. Ikertestvérekként mindig, mindenhol „ketten voltak”, így már kisgyermekként alapértékük volt, a „csapatban gondolkodás”, illetve gyermekkori vágyuk volt, hogy felnőttként is együtt dolgozhassanak.

Az első pillanat 2013-ban, vagyis éppen 10 éve pont augusztusban jött el, amikor cégük, a Gemini HR Kft. formát ölthetett.

A két ügyvezető-tulajdonos, Fülöp Rózsa és Fülöp Csilla közül utóbbi már dolgozott munkaerő kölcsönző cégnél, és attitűdjének köszönhetően viszonylag rövid idő alatt minőségi kapcsolatokat épített ki. Szerették és dicsérték munkáját, így egy nap az egyik partner cég vezetője felvetette: mi lenne, ha saját munkaerő kölcsönző-közvetítő céget alapítana és együtt dolgoznának.

Rózsa ekkor egyéves kislányával otthon volt, és bár korábbi munkáját, az ingatlanszakmát sikerrel és nagy szeretettel végezte, egyből igent mondott.

Az ikrek szakmai útja így ezen a ponton újra összeforrt. A cégalapítást követően következett egy minden részletre kiterjedő, alapos tanulási és tapasztalatgyűjtési folyamat. A kezdetektől szem előtt tartva kettejük alapértékeit, amelyek mai napig sikerük egyik kulcsa is egyben. Ilyen például az ügyfélközpontúság és a rugalmasság.

Fülöp Rózsa: „Mindkettőnknek volt diplomája, de szakirányú végzettségünk nem, multicégnél nem dolgoztunk, tehát tudtuk, hogy nagyon-nagyon sokat kell tanulnunk és dolgozunk, de éreztük azt is, hogy ez egy olyan lehetőség, amelyben mindketten hittünk. Mindig is emberekkel foglalkoztunk külön-külön utakon is, így nagy odaadással és lelkesedéssel vágtunk bele a munkába.”

Küldetésükké vált, hogy segítsenek. Az állást keresőknek egy jobb munkát, míg a megrendelőknek a feladatra megfelelő munkaerőt találni.

Fülöp Csilla: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 10 év alatt még egyetlen partner cég sem bontott velünk szerződést. Sőt rengeteg munkavállaló van, aki úgymond visszajár hozzánk, például hazaköltözik külföldről vagy ismerősének szeretne munkát szerezni és a segítségünket kéri. Szintén büszkék vagyunk arra, hogy mindig elérhetőek vagyunk. Az azonnali reagálás, amit mi biztosítunk partnereinknek mind a munkáltató mind a munkavállaló számára nagyfokú biztonságot ad és nagyon ritka.”

A Gemini HR-ben végzett vezetői munkájuk során mindig arra törekednek, hogy hidat képezzenek a munkáltató és a munkavállaló között. Szolgáltatásuk egyik kiemelt sajátossága, hogy a mai napig még vezetőként is mindkét féllel személyes kommunikációt folytatnak, így ugyanis hamar kiderül, kinek mi lenne az ideális. A Gemini HR csapata pedig, ezek után minden esetben megtalálja a legjobb közös nevezőt. 

Folytatjuk!

Megosztás:

Hasonló cikkek

Czine Tamás

Megtalálni és megtartani

Fluktuációs körkép 2023-ban Mire figyeljünk, ha szeretnénk megtartani egy nehezen megtalált, új munkatársat, hogyan segíthetjük az ő beilleszkedését, ezáltal cégünk hatékonyságát? Melyek voltak a 2023-as

Czine Tamás

Szívvel lélekkel a szakmáért és az ügyfelekért

A Gemini HR sikertörténete – A kezdetek Egymás támogatása és segítése, ez volt az egyik legfőbb motiváció, amely közös cégük megszületéséhez vezetett. Ikertestvérekként mindig, mindenhol